Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de cakevorm in en bekleed hem met bakpapier
Smelt de boter. Hak de Verkade Pure Chocolade grof. Prak de bananen met een vork. Zet apart.
Klop de eieren en de basterdsuiker 5 minuten in een kom tot een luchtig mengsel.
Klop er het vanille-extract en de bananenpuree door.
Zeef de bloem, het zout en het cacaopoeder boven de kom. Klop kort tot alle droge ingrediënten zijn opgenomen.
Voeg de gesmolten boter toe en klop tot alles goed is vermengd.
Spatel de grofgehakte Verkade Pure Chocolade door het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Bak het bananenbrood ongeveer 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven tot het stevig aanvoelt en een in het midden erin gestoken satéprikker er schoon uitkomt.
Laat het bananenbrood kort in de vorm afkoelen en zet het daarna op een rooster om verder af te koelen.
Geniet ervan!
* Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl