* een klein potje van glas of porselein, waarin één portie van een gerecht of nagerecht kan worden bereid én geserveerd.
Bereidingswijze
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Breng de melk, de slagroom, het vanillemerg en het stokje in een steelpan al roerend langzaam aan de kook. Draai het vuur uit wanneer het mengsel kookt en laat 30 minuten trekken.
Verwarm de oven voor op 150°C. Hak de Verkade kookchocolade fijn en breng ruim water aan de kook in je waterkoker (of in een pan).
Neem het vanillestokje uit het melk-mengsel en breng het mengsel tegen de kook aan.
Draai het vuur uit, voeg de Verkade kookchocolade toe en roer door elkaar tot de chocolade is gesmolten.
Voeg de Irish cream toe en roer er goed door.
Klop in een ruime kom de eieren, eidooiers, zout en kristalsuiker luchtig door elkaar. Voeg al kloppend in een dun straaltje het roommengsel toe.
Vet de ramequins in met wat boter en verdeel er het mengsel over.
Zet de ramequins in een grote ovenschaal of braadslee. Vet 8 stukjes aluminiumfolie in en leg die op de ramequins.
Vul de ovenschaal of braadslee met zoveel kokend water dat het niveau hiervan tot ca. 1 centimeter onder de rand van de ramequins komt.
Plaats de braadslee in het midden van de oven en stoom de crèmes in ca. 45 minuten gaar.
Neem de crèmes voorzichtig uit de schaal en laat ze afkoelen. Zet de crèmes als ze afgekoeld zijn minimaal drie uur afgedekt in de koelkast.
Bestrooi de crèmes met wat rietsuiker.
Ontsteek de crème brûlée-brander en brandt de rietsuiker tot karamel. Pas op dat de suiker niet verbrandt.
Serveer direct.
Geniet ervan!
* Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl