Skillet brownie met aardbeien
Ingrediënten
- 125 g Verkade (extra) pure chocolade, fijn gehakt
- 125 g boter, in blokjes
- 3 eieren, losgeklopt
- 215 g fijne kristalsuiker
- 150 g bloem, gezeefd
- 30 g cacaopoeder, gezeefd
- 75 g geraspte kokos
- Snufje zout
- ca. 240 g verse aardbeien
Benodigdheden
- Skillet koekenpan (van 20 ½ cm doorsnee)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de skillet in met wat boter. Was de aardbeien, dep ze droog, verwijder de kroontjes en halveer ze.
- Doe de Verkade (extra) pure chocolade samen met de boter in een hittebestendige kom. Laat deze ingrediënten au bain-marie smelten. Roer door tot een egaal bruine massa.
- Haal de kom van de pan met water.
- Roer snel de eieren, suiker, bloem, cacaopoeder, geraspte kokos en een snufje zout door het chocolade-botermengsel.
- Vouw de aardbeien door het beslag.
- Giet het beslag in de skillet.
- Bak de brownie ongeveer 40-50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Laat de brownie iets afkoelen voordat je hem serveert. Bestrooi hem voor het serveren eventueel met wat kokoschips en serveer er eventueel wat ijs en verse aardbeien bij.
- Geniet ervan!
- * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl