Vierkante bakvorm (met losse bodem) van 15 x 15 centimeter
Bakpapier/huishoudfolie
Steelpan
Staafmixer
Hittebestendige kom
Spatel
Bereidingswijze
Bekleed de binnenzijde van de bakvorm met bakpapier of met huishoudfolie. Laat de folie of het papier ruim over de rand hangen.
Leg 9 Verkade Frou Frou Vanille wafeltjes op de bodem van de bakvorm. Laat een beetje ruimte tussen de wafeltjes vrij.
Breng 150 g blauwe bessen samen met 1 el citroensap en 55 g geleisuiker in een steelpan aan de kook. Blijf nog enkele minuten roeren tot de bessen geknapt zijn en de suiker is opgelost.
Neem de steelpan van het vuur. Pureer de bessen met een staafmixer tot een puree. Laat afkoelen.
Klop de eidooiers samen met de kristalsuiker in een hittebestendige kom los.
Klop dit mengsel vervolgens au bain-marie, tot de massa begint te binden.
Haal dan de kom van de pan en laat het ei-mengsel al roerende afkoelen.
Klop de slagroom in een andere kom bijna stijf.
Spatel het eimengsel door de slagroom, tot alles goed gemengd is. Spatel dan de bessenpuree luchtig door het slagroom mengsel.
Leg 9 Verkade Frou Frou Vanille wafeltjes op de parfaitbasis (het mengsel), laat ook nu weer een beetje ruimte tussen wafeltjes vrij. Druk de wafeltjes heel licht aan.
Dek de parfait af met huishoudfolie en vries hem ca. 6 uur in, tot hij stevig is.
Haal de parfait uit de bakvorm en snijd hem met een scherp mes in 9 vierkantjes.
Serveer de parfait met verse blauwe bessen en blauwe bessensaus.
Geniet ervan!
* Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl