Chocolade Tartelettes met rood fruit
Ingrediënten
- 200 g boter, zacht
- 100 g kristalsuiker
- 1 ei
- 250 g bloem
- 60 g cacaopoeder
- 222 g Verkade melk chocolade, fijn gehakt
- 225 ml slagroom
- 1 el oploskoffie
- 250 g mascarpone
- 100 g poedersuiker
- 50 g Verkade witte chocolade, fijngehakt
- Eventueel extra witte chocolade voor garnering
- Vers rood fruit naar keuze
Benodigdheden
- 12 ronde taart/bakringen van 8 cm doorsnee
- Huishoudfolie
- Bakpapier
- Bakplaat
- Ronde uitsteker van 11 ½ cm doorsnee
- Zeef
- Garde
- Vork
- Steelpan
- Hittebestendige kom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Roer de boter met de kristalsuiker glad. Meng het ei erdoor.
- Zeef de bloem en het cacaopoeder boven een andere kom en meng deze ingrediënten door elkaar met een garde. Roer dit bloem-mengsel met de mixer op de laagste stand door het boter-mengsel.
- Kneed alles vervolgens met de hand kort door, totdat je een soepel deeg hebt.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 2 uur in de koelkast rusten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats de ringen op de bakplaat.
- Kneed het deeg weer enigszins soepel en rol het uit tot een ronde plak van ca. 3 millimeter dik.
- Steek met de ronde uitsteker cirkels uit het deeg en bekleed hier de ringen mee. Druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodems.
- Bak de taartbodempjes 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Laat de bodempjes afkoelen. Maak ondertussen de vulling.
- Doe de Verkade melkchocolade in een hittebestendige kom. Breng de slagroom met de oploskoffie al roerend aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en schenk de room over de chocolade. Geef de chocolade even de tijd om te smelten en roer dan rustig maar goed door.
- Laat de ganache (het mengsel) afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de mascarpone en de poedersuiker kort door elkaar, tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
- Smelt de Verkade witte chocolade au bain-marie (of in de magnetron) en laat iets afkoelen.
- Klop de witte chocolade door het mascarponemengsel. Stop met kloppen als de ingrediënten gemengd zijn.
- Schep het mascarpone-mengsel in de taartbodempjes. Vul ze ongeveer voor 2/3. Strijk het mengsel glad.
- Plaats de taartjes in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.
- Schenk de chocolade-ganache op de mascarponevulling. Plaats de taartjes terug in de koelkast zodat de ganache kan opstijven.
- Garneer de taartjes voor het serveren met rood fruit en eventueel witte chocoladekrullen.
- Geniet ervan!
- * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl