Bekleed de bodem en de wand van de springvorm met bakpapier.
Doe de Verkade San Francisco Volkoren koekjes samen met het cacaopoeder en 55 g fijngehakte Verkade Extra Puur in een keukenmachine en maal dit tot fijne kruimels.
Doe de kruimels in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Meng goed door elkaar.
Verdeel het kruimel-mengsel over de bodem van de springvorm en druk met de achterkant van een lepel stevig aan.
Plaats de springvorm in de koelkast.
Week de gelatine 30 minuten in ruim koud water.
Rasp de schil van de limoenen en pers ze daarna uit.
Klop de eidooiers met 40 g kristalsuiker tot een romig mengsel.
Voeg de kwark toe en klop goed door. Voeg de rasp en het sap van de limoenen toe en klop dit erdoor.
Klop in een andere kom de slagroom met 40 g kristalsuiker bijna stijf.
Knijp de gelatine uit en smelt deze in een schaaltje in de magnetron op vol vermogen. Let op: de gelatine smelt in een paar seconden.
Spatel de gesmolten gelatine door het kwarkmengsel en spatel er dan voorzichtig en luchtig de slagroom door.
Schenk het kwarkmengsel op de koekbodem in de springvorm.
Plaats de springvorm afgedekt minstens 6 uur, maar liever de hele nacht, in de koelkast zodat het kwarkmengsel op kan stijven.
Haal de kwarktaart uit de koelkast, verwijder de vorm en plaats de taart op een taartschaal.
Versier de taart met 40 g fijngehakte Verkade Extra Puur chocolade en eventueel wat verse limoenrasp.
Geniet ervan!
* Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl