Perzik kokoscarrés
Ingrediënten
- 3 Verse rijpe perziken (ca. 480 g)
- 190 g Geleisuiker speciaal (voor het maken van halfzoete jam)
- 240 g Verkade Nizza Kokos koekjes (= 1 pak)
- 90 g Boter
- 200 g Geraspte kokos
- 100 g Witte basterdsuiker
- 2 Eiwitten
Benodigdheden
- Pan
- Schone jam- of weckpot
- Vierkante bakvorm van 23 x 23 centimeter
- Bakpapier
- Keukenmachine
- Lepel
Bereidingswijze
- Halveer de perziken en haal de pitten eruit. Snijd de perziken in dunne partjes.
- Breng de partjes perzik samen met de geleisuiker al roerende in een pan aan de kook.
- Laat, zodra de inhoud van de pan goed borrelt, de jam nog 5 minuten doorkoken.
- Schep de jam in een schone jam- of weckpot. Sluit de pot en laat de jam helemaal afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier. Laat het papier over de rand hangen.
- Maal de Verkade Nizza Kokos koekjes fijn in een keukenmachine.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg de koekkruimels eraan toe. Roer goed door elkaar.
- Verdeel het kruimelmengsel over de bakvorm. Druk met de achterkant van een lepel de kruimels stevig aan op de bodem van de vorm.
- Plaats 15 minuten in de koelkast.
- Roer de jam los. Verdeel de jam gelijkmatig over de koekbodem.
- Meng de kokos met de witte basterdsuiker en de eiwitten tot een kruimelig geheel. Verdeel dit kokosmengsel over de jam. Druk licht aan.
- Plaats de vorm ca. 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtbruin gekleurd is.
- Laat de koek volledig afkoelen in de bakvorm. Plaats de bakvorm afgedekt 2 uur in de koelkast.
- Haal de koek uit de bakvorm. Snijd de koek in 16 gelijke vierkantjes.
- Geniet ervan!
- * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl