Witte chocolade kokos panna cotta met mango

Ingrediënten

  • 400 ml Kokosmelk
  • 150 g Verkade Kokos Crunch witte chocolade (= 1 ⅓ repen)
  • 3 ½ Blaadje gelatine
  • 100 g Mangopuree
  • Eventueel blokjes verse mango

Benodigdheden

  • 4 Glaasjes met minstens 150 ml inhoud
  • Steelpan
  • Schaaltje
  • Spatel
  • Huishoudfolie

Bereidingswijze

  • Week 2 ½ blaadje gelatine in ruim koud water. Hak de Verkade Kokos Crunch witte chocolade grof.
  • Verwarm de kokosmelk in een steelpan en meng hier de chocolade doorheen.
  • Blijf, op laag vuur, roeren tot je een glad en heet mengsel hebt. Haal de pan van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer deze door de warme kokosmelk. Blijf roeren tot de gelatine helemaal is opgelost.
  • Giet het mengsel in de glaasjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Plaats de glaasjes afgedekt in de koelkast en laat de panna cotta minimaal 4 uur opstijven.
  • Week 1 blaadje gelatine in ruim koud water.
  • Knijp de gelatine uit en smelt deze in een schaaltje in de magnetron op vol vermogen. Let op: de gelatine smelt in een paar seconden.
  • Spatel de gesmolten gelatine door de mangopuree.
  • Verdeel de mangopuree over de panna cotta in de glaasjes.
  • Plaats de glaasjes nog minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
  • Serveer de panna cotta koud, eventueel met blokjes verse mango.
  • Geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl