Witte chocolade kokos panna cotta met mango
Ingrediënten
- 400 ml Kokosmelk
- 150 g Verkade Kokos Crunch witte chocolade (= 1 ⅓ repen)
- 3 ½ Blaadje gelatine
- 100 g Mangopuree
- Eventueel blokjes verse mango
Benodigdheden
- 4 Glaasjes met minstens 150 ml inhoud
- Steelpan
- Schaaltje
- Spatel
- Huishoudfolie
Bereidingswijze
- Week 2 ½ blaadje gelatine in ruim koud water.
Hak de Verkade Kokos Crunch witte chocolade grof.
- Verwarm de kokosmelk in een steelpan en meng hier de chocolade doorheen.
- Blijf, op laag vuur, roeren tot je een glad en heet mengsel hebt. Haal de pan van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer deze door de warme kokosmelk. Blijf roeren tot de gelatine helemaal is opgelost.
- Giet het mengsel in de glaasjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Plaats de glaasjes afgedekt in de koelkast en laat de panna cotta minimaal 4 uur opstijven.
- Week 1 blaadje gelatine in ruim koud water.
- Knijp de gelatine uit en smelt deze in een schaaltje in de magnetron op vol vermogen. Let op: de gelatine smelt in een paar seconden.
- Spatel de gesmolten gelatine door de mangopuree.
- Verdeel de mangopuree over de panna cotta in de glaasjes.
- Plaats de glaasjes nog minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
- Serveer de panna cotta koud, eventueel met blokjes verse mango.
- Geniet ervan!
- * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl